Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Assisi Szent Ferenc 10.04
  2020-10-04 07:49:33, vasárnap
 
  Képen: Giotto: Szent Ferenc a madaraknak prédikál
...... ........... .......


- Magyar kurír oldalon Link
Október 4-e szentje: Assisi Szent Ferenc. Minden idők egyik legnépszerűbb szentje, már életében legendák születtek róla, alakja számos képzőművészt, zeneszerzőt, írót, filmrendezőt ihletett meg. XVI. Benedek pápa az ,,életszentség óriásának" nevezte.

- Wikipedia oldalon Link
1223. szeptember 17-én a Verna-hegyen, imádkozás közben, megjelentek rajta a stigmák. Erről azonban senki sem tudott, csak Ferenc halála után derült ki.
1228. július 16-án IX. Gergely pápa szentté avatta, és a következő napon letette az Assisi Szent Ferenc-bazilika alapkövét.

- Jeles napok oldalon Link

- Ferenc pápa Assisiben, Szent Ferenc sírjánál. Link
...... ...........


,,Szent Ferenc misztikus volt, zarándok, aki egyszerűen és csodálatos összhangban élt Istennel, másokkal, a természettel és önmagával. [...] Ferenc valahányszor nézte a napot, a holdat vagy akár a legkisebb állatokat, mindig énekelni kezdett, és dicsérő énekébe az összes teremtményt bevonta. [...] számára valamennyi teremtmény fivér és nővér volt, aki szeretetkapcsolatban állt vele. Ezért feladatának érezte, hogy mindennek gondját viselje, ami csak létezik. [...] Szent Ferenc szegénysége és egyszerűsége nem merőben külső aszketizmus volt, hanem valami gyökeresebb: lemondás arról, hogy a valóságot puszta használati tárggyá alakítsa, amely felett rendelkezni lehet. [...] Szent Ferenc - hűen a Szentíráshoz - azt javasolja, hogy a természetet olyan ragyogó könyvnek tartsuk, amelyen keresztül Isten beszél hozzánk, az ő szépségéből és jóságából tükröz vissza nekünk valamit. "
(Ferenc pápa: Laudato si')
...... .............


- Ferenc pápa október 3-án Assisiben írja alá új enciklikáját Link

*
- Miért is szeretem Szent Ferencet!?
Azt mondjuk, hogy Istenben minden ami jó és értékes, az tökéletes fokban megvan. Isten a végtelen bölcs. Nála bölcsebb nincsen. Isten a végtelenül nyugodt. Nála nyugodtabb nincsen. Isten a végtelen jóságos. Ő adott mindenkinek jóságot a magáéból, biztos, hogy neki sokkal több van ebből a jóságból, mint bárkinek. De a jókedv, a vidámság, a derű is érték. Tehát, hogyha minden értékből végtelenül sok van a Teremtőben, és a jókedv is érték, akkor Isten kell legyen a világon a legvidámabb, a legjobb kedvű, és a legderűsebb létező. Minden ember Isten valamelyik szép tulajdonságában gyönyörködik. Én Istennek a gyermek arcát csodálom, ezt a játékos, vidám, pajkos örömteli vonását tartom leginkább követésre méltónak magam számára.
Legyünk őszinték. Nézz meg egy virágos rétet fenn a Hargitán. Egy négyzetméteren hányféle növény, virág, szín, illat, forma van? Rengeteg. Ennél szebben Isten játékosságát, vidámságát, örömét, nem tudom mi tudná jobban bizonyítani. Ugyanaz van ha megnézzük tavasszal, hogy ugrálnak a kiskecskék, játszanak a mezők zöld gyepén! Vagy nézzük a fecskéket, emlékszem mikor tavasszal gyönyörködtünk a levegő parányi akrobatáiban, ahogy repülő ékszerként körbe repdesik a nagytatám házát, az istállót, mindent, mielőtt nekiállnának otthont építeni! Vibrált a levegő szárnyaik körül. Az állatok is örvendeznek a létnek és játszanak. Ezt a tarkaságot, szépséget, ragyogást, életerőt valakitől kapták. Ez a valaki a Jóisten, ő ajándékoz nekünk minden szépséget, értéket, kincset, gyönyörködjünk és örvendezve áldjuk Teremtőnket.
Szent Ferencnek a világban gyönyörködő tekintetével szeretnék én is, tudatosan nézni teremtő Istenem alkotására, e csodaszép világra, melyben minden és mindenki az én testvérem! Szeretettel, Csaba t.

*
- Assisi Szent Ferenc imája
...... .........


Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.

Uram, tégy engem békéd eszközévé,
hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek,
hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,
hogy összekössek, ahol széthúzás van,
hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,
hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,
hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik.

Ó Uram, segíts meg, hogy törekedjem,
nem arra, hogy megvigasztaljanak, hanem hogy én vigasztaljak,
nem arra, hogy megértsenek, hanem arra, hogy én megértsek,
nem arra, hogy szeressenek, hanem hogy én szeressek.

Mert aki így ad, az kapni fog,
aki elveszíti magát, az talál,
aki megbocsát, annak megbocsátanak,
aki meghal, az fölébred az örök életre.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: tulajdonságában, megváltoztassam, gyönyörködjünk, gyönyörködtünk, négyzetméteren, megbocsátanak, legnépszerűbb, nekiállnának, megbocsássak, képzőművészt, bölcsességet, valahányszor, egyszerűsége, kétségbeesés, életszentség, filmrendezőt, természettel, tekintetével, akrobatáiban, játékosságát, szentíráshoz, vigasztaljak, gyönyörködik, enciklikáját, szépségéből, szeretettel, legderűsebb, megjelentek, mindenkinek, különbséget, legvidámabb, gyönyörködő, változtatni, természetet, gyökeresebb, feladatának, madaraknak prédikál, következő napon, holdat vagy, legkisebb állatokat, összes teremtményt, valóságot puszta, természetet olyan, tökéletes fokban, végtelen bölcs, végtelenül nyugodt, végtelen jóságos, legjobb kedvű, legderűsebb létező, gyermek arcát, virágos rétet, négyzetméteren hányféle, Assisi Szent Ferenc, Szent Ferenc, Assisi Szent Ferenc-bazilika, Szent Ferencet, Szent Ferencnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  Png telefon  Idő  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Adakozás  Nem számIt  Akik bántanak téged  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 21  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Rátalálsz  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét  Png telefon  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hazára minden embernek szükség...  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Németh László tollából  A sors  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Szép estét  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Alázat  Akarat  Egy lelki imádság  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Idő  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
madaraknak prédikál, következő napon, holdat vagy, legkisebb állatokat, összes teremtményt, valóságot puszta, természetet olyan, tökéletes fokban, végtelen bölcs, végtelenül nyugodt, végtelen jóságos, legjobb kedvű, legderűsebb létező, gyermek arcát, virágos rétet, négyzetméteren hányféle, mezők zöld, levegő parányi, nagytatám házát, levegő szárnyaik, világban gyönyörködő, kettő között, örök életre, tulajdonságában, megváltoztassam, gyönyörködjünk, gyönyörködtünk, négyzetméteren, megbocsátanak, legnépszerűbb, nekiállnának, megbocsássak, képzőművészt, bölcsességet, valahányszor, egyszerűsége, kétségbeesés, életszentség, filmrendezőt, természettel, tekintetével, akrobatáiban, játékosságát, szentíráshoz, vigasztaljak, gyönyörködik, enciklikáját, szépségéből, szeretettel, legderűsebb, megjelentek, mindenkinek, különbséget, legvidámabb, gyönyörködő, változtatni, természetet, gyökeresebb, feladatának, szegénysége, megbántanak, örvendeznek, rendelkezni, aszketizmus, összhangban, bizonyítani, teremtőnket, teremtményt, összekössek, zeneszerzőt, szeressenek, megértsenek, reménységet, tarkaságot, nyugodtabb, valamennyi, valamelyik, csodálatos, örvendezve, egyszerűen, teremtmény, madaraknak, kiskecskék, végtelenül, vidámságát, használati, alkotására, teremtőben, törekedjem, ékszerként, elfogadjam, szeptember, bátorságot, assisiben, állatokat, játszanak, tavasszal, fecskéket, javasolja, legkisebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3341
  • e Hét: 38327
  • e Hónap: 71481
  • e Év: 305228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.